Rehoboth gezinnen

De Chinese voorspoed bereikt meer en meer inwoners van dit land. Er is echter ook nog altijd een grote groep mensen voor wie een definitieve verbetering van hun leefomstandigheden nog ver achter de horizon ligt. En dat zijn juist de gezinnen van wie de kinderen ons appartement weten te vinden. De kinderen die bij ons thuis komen voelen zich zo vrij als een vogel. Hun schoeisel – of wat daarvoor moet doorgaan – laten ze op de mat bij de voordeur staan. Een groot aantal kinderen dat ons bezoekt, verblijft met hun ouders in een simpel onderkomen in het Rehoboth gebied.
Aan het geïmproviseerde plafond hangt een gloeilamp. Er is niet veel meer meubilair in de woning dan een horizontale plank die met behulp van opgestapelde bakstenen een meter boven de grond zweeft. De plank met dekens erop dient voor het hele gezin als slaapplaats.
We hebben zelf wel de indruk dat het aantal gezinnen dat in dergelijke omstandigheden leeft minder wordt. Het is onze hoop dat de situatie voor alle gezinnen beter zal worden