Kangoeroe Activiteiten Centrum

Voor met name de kinderen uit Rehoboth gezinnen hebben we onlangs het Kangoeroe Activiteiten Centrum geopend.
De locatie van dit centrum is in een traditionele Chinese volkswijk. In deze woonwijk is geen doorgaand verkeer. De kinderen die in deze wijk wonen, komen weliswaar uit betere leefomstandigheden dan onze Rehoboth kinderen, maar bij het zien van al het spelmateriaal komen ook zij naar buiten om te spelen. In het Kangoeroe Activiteiten Centrum kunnen de kinderen allerlei soorten spelmateriaal voor buiten lenen.

De fietsen zijn het meest populair. Voor ieder kind een fiets is helaas niet te doen, daarom maakt een groepje kinderen gebruik van één fiets. Om beurten fietsen de kinderen het straatje op en neer en wordt er in de rij gewacht tot ze aan de beurt zijn. Het is prachtig om de glunderende gezichten van de kinderen te zien. De kinderen genieten ook van de step en het springtouw, speelgoed dat ze zelf niet hebben. Daarom stellen we in het Activiteiten Centrum dit speelgoed beschikbaar. De kleine ruimtes in het Activiteiten Centrum worden gebruikt voor de opslag van spelmateriaal. In een andere ruimte staan tafels met boeken.

Elke morgen vertelt onze medewerkster Jang aan de aanwezige kleuters een verhaal. Na het luisterplezier mogen de kinderen buitenspelen. Tegen het middaguur voegen de kinderen aan wie Yongli lesgeeft in Study Support Centre Kangoeroe zich bij hen. SSC Kangoeroe, waar naast de ochtendklas ’s avonds ook huiswerkbegeleiding wordt gegeven, ligt op 10 minuten bergopwaarts lopen van het Activiteiten Centrum. Verder heeft het centrum voor sport en spel een flinke keuken met toiletruimte.

Yongli met haar klas