Hoe het begon

In 1992 bracht een Nederlandse man genaamd Robert, voor het eerst een bezoek van drie maanden aan China. Tijdens zijn verblijf werd hij getroffen door het lot van kansarme kinderen. Door de één-kind-politiek werden in die periode veel kinderen te vondeling gelegd. Toen hij als één van de eerste westerlingen de gelegenheid kreeg om een kijkje te nemen in een staatskindertehuis, werd hij diep getroffen door de omstandigheden waarin hij deze te vondeling gelegde kinderen aantrof: onverzorgd, ziek, zonder liefde, aandacht en medische zorg. Er groeide een verlangen in zijn hart om op de een of andere manier iets voor deze kinderen te betekenen.

Een jaar later vertrok hij opnieuw naar China om zich daar definitief te vestigen en praktisch bij te dragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van deze kinderen. Hulpgoederen werden vanuit Nederland verscheept en liefdevolle medewerkers werden aangesteld om voor de kinderen te zorgen. Diverse kinderen ondergingen een levensreddende operatie.

Na zijn huwelijk met de Chinese Priscilla, zette hij samen met haar de schouders onder het werk en stuurden zij gezamenlijk een team van Chinese medewerkers aan. Toen het werk zich gaandeweg uitbreidde, werd in 1999 ‘Stichting PanBi, voor anderen in nood’ opgericht.