Familie-In-Nood project

In de afgelopen tijd hebben we vanuit het Familie-In-Nood project meerdere gezinnen kunnen helpen bij het verbeteren van hun huisvesting. Een familie gaat het huis zelf bouwen en het zal een eenvoudig onderkomen bieden aan het gezin. We kwamen met dit gezin in contact door de contacten met de Miao bevolking, van wie de kinderen onderwijs volgen in het Buurthuis.

Een ander bouwproject betreft een wat omvangrijker gebouw. De benedenverdieping gaat dienst doen als ontmoetingsruimte voor mensen uit de Yi-minderheid. Op de eerste verdieping komt woongelegenheid met voldoende slaapruimtes. De initiatiefneemster voor de bouw is een vrouw die we nog kennen vanuit de periode dat we betrokken waren bij projecten in de kindertehuizen in de provincie. Tenslotte is er een woonhuis in vergevorderde bouw voor een gezin uit de Hani-minderheid. Het gezin kennen we via onze activiteiten binnen project Rehoboth.

Het is indrukwekkend te zien hoe we betrokken mogen zijn bij drie verschillende bouwprojecten ten behoeve van drie gezinnen uit drie verschillende etnische minderheden. De bouwprojecten liggen hemelsbreed zo’n vijftig kilometer bij elkaar vandaan en dat klinkt op zich niet zo ver. De realiteit is echter dat de hoge bergen en de smalle bergpaden maken dat elke locatie op een dag rijden van elkaar verwijderd ligt. Van het ene gezin naar het andere moet zo’n 6 tot 10 uur rijden worden uitgetrokken. Afstanden die ons niet aanmoedigen om ‘er even langs te gaan’.